sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Runokirjani Hiljaisuuden polulla

Minun ensimmäinen runokirjani Hiljaisuuden polulla (www.mediapinta.fi) on juuri julkaistu. Oli tärkeää saada kansien väliin ne mietteet ja ajatukset, mitä omilla mietiskelykävelyilläni näin ja koin. Itselleni oli tärkeää löytää tapa, jolla minä voisin hiljentyä sekä rauhoittua ja joka ei tulisi viemään liian kauan aikaa päivästä ja joka olisi sellainen, että jaksaisin tehdä sitä joka päivä. Niinpä valitsin mielikohteeni eli kalliot Näsijärven rannasta, jossa muutenkin tykkään käydä istuskelemassa. Se ei ollut liian kaukana, jotta sen jaksaisi suorittaa joka päivä kelistä riippumatta ja aikaa ei tulisi menemään kuin noin tunti päivässä.

Halusin mennä aina samaan paikkaan, jotta ympäristö sinne kävellessä ei häiritsisi ajatuksiani. Menomatkalla ajatukset lensivät yleensä omissa asioissa, mutta kalliolle päästyäni aloin pikkuhiljaa oppia rentoutumaan ja nauttimaan kaikesta siitä, mitä eteeni avautui ja myös kuulostelemaan itseäni, kuka olen ja mitä tunnen. Otin joka päivä valokuvan samasta kohteesta ja kirjoitin ylös kokemani. Paluumatka kului yleensä hiljaisuuden vallitessa, onnellisessa olotilassa. Kaikki asiat saivat uuden perspektiivin ja päivä positiivisemman alun. Opin, että ei tarvitse lähteä kauas kun oikeasti tarvitsen vain aikaa itselleni luonnossa.



Julkaisun kunniaksi kävelin katsastamaan millaiset tunnelmat Näsijärven rannalla oli tänään. Keli oli mitä mahtavin ja rohkeimmat uskaltautuivat vielä jäille. Minulle riitti oman maisemani katsominen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti